Svētku, tostarp Jaungada, galdam domātās uzkodas var būt pārsteidzoši oriģinālas un gardas, ja tiek izmantoti papildu produkti, kas pieejami gandrīz katrā veikalā. Viens no šādiem dekoratīviem, ēdamiem elementiem ir rīsu papīrs.
Rīsu papīrs radās Vjetnamā, kur to tradicionāli gatavoja no rīsu miltiem, ūdens un sāls. Parasti rīsu papīrā tika ietītas jūras veltes un dārzeņi.
Rīsu papīrs ir ļoti plāns. Ja to samitrina, tas kļūst elastīgs, bet, iemērcot karstā eļļā, tas pārvēršas kraukšķīgo čipšu līdzīgā groziņā. Tas ir veselīgs produkts ar zemu kaloriju saturu, kas lieliski kalpo kā dabisks, neitrāls dekors, saderot ar daudziem produktiem.
Šai receptei nepieciešamais sastāvdaļu saraksts atrodams raksta beigās.
Mēs jums parādīsim, kā pagatavot elegantas uzkodas, izmantojot rīsu papīru, krabju nūjiņas un gurķus.
Kur Latvijā var nopirkt rīsu papīru?
Rīsu papīrs (angliski: Rice Paper) ir plaši pieejams produkts Latvijā, un to nav jāmeklē tikai specializētos veikalos.
Lielveikalos: To var atrast “Rimi,” “Maxima” un citu lielveikalu Āzijas preču vai Gourmet nodaļās.
Izskats: Meklējiet apaļas, plānas, caurspīdīgas lapas, kas parasti ir iepakotas plānā, caurspīdīgā iepakojumā.
Uzkodas Pagatavošana: Soli pa Solim
1. Pildījuma sagatavošana
Krabju nūjiņas smalki sasmalciniet vai sadaliet plānās šķiedrās.
Gurķi sagrieziet plānos, smalkos salmiņos vai mazos kubiņos.
Bļodā sajauciet sagatavotās krabju nūjiņas, gurķi un garneļu ikrus.
Pievienojiet majonēzi un rūpīgi samaisiet pildījumu.
2. Rīsu papīra groziņu veidošana
Sagatavošana: Ņemiet apaļo rīsu papīra loksni un sadaliet to 4 vienādās ceturtdaļās.
Karsēšana: Pannā uzkarsējiet nelielu daudzumu augu eļļas (aptuveni 1–2 cm dziļumā).
Formēšana: Ar knaiblīšu palīdzību iemērciet rīsu papīra ceturtdaļas karstajā eļļā. Paturiet papīra malas ar knaiblēm, viegli savelkot tās kopā. Papīram jāuzpūšas un jāsacietē, veidojot groziņu (bļodiņas) formu.
Atvēsināšana: Izņemiet groziņus no eļļas un novietojiet tos uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
Nepieciešamās Sastāvdaļas (Saraksts)
Lai pagatavotu šo uzkodu, jums būs nepieciešams:
Rīsu papīrs (aptuveni 1 iepakojums, apaļais, sausais)
Krabju nūjiņas (aptuveni 200 g)
Gurķis (1 svaigs gabals)
Garneļu ikri (vai mākslīgie ikri/līdzīga pasta, 1 ēdamkarote)
Majonēze (pēc garšas)
Augu eļļa (neliels daudzums cepšanai)
Pasniegšana
Katrā kraukšķīgajā rīsu papīra groziņā iepildiet sagatavoto krabju nūjiņu salātu pildījumu.
Dekorējiet ar papildu ikriem vai zaļumiem, lai radītu svētku noskaņu.
Šie efektīvie un trauslie rīsu papīra groziņi ar krabju salātiem izskatīsies izsmalcināti un piesaistīs uzmanību jebkurā svētku galdā.










